De Faröer Eilanden is een eilandengroep gelegen tussen Noorwegen en IJsland. Het land, dat officieel bij Denemarken hoort, is steeds populairder aan het worden onder toeristen en reizigers. Zeker voor fotografen zijn de Faröer Eilanden een paradijs. De afstanden zijn kort en goed te bereizen met de auto en om elke hoek is er weer een fotogeniek uitzicht. In deze blog beschrijf ik 7 plekken in de Faröer Eilanden die je moet zien:

1. Sørvágsvatn

Sørvágsvatn is het grootste meer van de Faröer Eilanden en is gelegen op het eiland Vágar. Het is de moeite waard om langs de kliffen omhoog te lopen naar het uitzichtpunt, waarvandaan je de optische illusie krijgt, waardoor het lijkt alsof het meer hoog boven de oceaan ligt. De klif waar je dan op staat heet Trælanípan, ook wel “The Slave Rock” genoemd. De legendes vertellen dat de vikingen hun slaven hier van de kliffen in de oceaan gooiden. Dat moest verschrikkelijk zijn geweest, want deze klif is ongeveer 140 meter hoog. De schaal van deze locatie is bijna niet te bevatten!

TIP: Neem je groothoeklens mee, om de schaal van deze plek vast te kunnen leggen.

De “Trollenvinger” is te vinden op het eiland Vagar, waar ook het vliegveld gelegen is. Deze opvallende zeestaak is hoger dan je in eerste instantie zou denken, namelijk 313 meter hoog! De legende gaat dat deze rots de vinger van een trol is, die van plan was de Faroer Eilanden naar Ijsland te gooien. Toen zij via de oceaan bij Vagar aan kwam, verscheen de zon en veranderde de trol in steen en viel in de oceaan. Alleen haar achterhoofd (het eiland Koltur) en haar vinger, de Trøllkonufingur kwamen nog boven het water uit.

Sornfelli is een 749 meter hoge berg op het eiland Streymoy, die je met de auto op kunt rijden. Op de top van deze berg staat een meteorologisch station, maar nog veel bijzonderder is het uitzicht dat je vanaf deze berg hebt. Vanaf hier kun zie je Vágar en ook de Trøllkonufingur is goed de herkennen.

Deze locatie is het mooist bij zonsondergang. Dat betekend wel dat je met tegenlicht zal fotograferen als je Vágar in je frame wilt hebben. Vanaf de hoofdstad Tórshavn is Sornfelli goed te bereiken met de auto, maar wees voorzichtig in de winter!