Roy Mosterd bij Mount Everest

Roy Mosterd is een Nederlandse fotograaf, wiens werk geïnspireerd word door reizen en outdoor activiteiten en sporten. In 2015 begon zijn fotografie carrière met een vliegende start, toen Roy samen met vrienden en gepassioneerd snowboarders Rens de Wild en Stephan Verheij een fotoserie maakte, wat resulteerde in twee magazine covers. Hier besloot Roy dat het combineren van zijn passies voor outdoorsports en fotografie, zijn werk zou worden. Inmiddels heeft Roy op verschillende reizen naar o.a. Mongolië, Oostenrijk, Nepal, IJsland en de Faröer Eilanden veel ervaring op gedaan in het documenteren van echte authentieke momenten in de natuur.

Roy Mosterd
Roy Mosterd

Roy ging voor klanten zoals Nomad, Momo Trekking, Ripstar, TravelBase en Olympus naar fotogenieke locaties in het buitenland. Ook in eigen land en in eigen regio gaat Roy graag aan de slag voor bedrijven in verschillende branches. Een aantal voorbeelden zijn: Holland Campers, Strandpark Vlugtenburg, Metazet Formflex, The Gym en Dreams.

Buiten het commerciële werk, is Roy veel bezig met eigen projecten en expedities. In 2018 ging hij met 3 Nederlandse snowboarders naar Mongolië om les en lezingen te geven over snowboarden. Voor twee weken trokken zij de wildernis in, om op zoek te gaan naar mooie afdalingen. In 2016 maakte Roy de korte film “Fernweh” over Nederlandse freeride snowboarders. Deze film ging in premiere tijdens het Freeride Film Festival in Amsterdam. Korter geleden maakte hij “Growing Memories”, een korte film over hoe plannen in herinneringen veranderen.

Een aantal opdrachtgevers